VI STØBER I BETON - BLOMSTERKRUKKER, LYSESTAGER MM - DIYDet er meget nemt at lave ( støbe) sine egne blomsterkrukker i beton. Du kan også lave lysestage eller andre figurer. Det er også hurtig at lave - det tager bare lidt tid til det er helt tør.

Materialer: 
1 del cement
3 dele sand
du kan også bare købe færdig blanding af beton
vand nok til det bliver tyk grød

støbeforme som skåle, gryder, potter, bøtter fade, mælke kartoner (hvis det er lysestage du vil lave og masser anden) 

Vi blander beton af cement, sand og vand til tyk grød og helder i en stor forme. Så sætter du lille forme midt i den større og presser ned. Læg nogle sten eller noget anden tung i den lille potte/forme for blive sikker at det bliver det hvor den skal. Lad det hele står i 48 timer. Bagefter tag forsigtig ud fra formen. Nu mens beton er stadigvæk fugtig men fast, kan du rette, slibe til det er pænt som du ønsker. Nu tager det nogle extra dage til det bliver helt tør og klar til bruge. Du kan du lakere eller male dem, hvis du vil. Hvis du skal plante blomster i det, kan du forsegle krukker med "vandglas"Jeg er her igang igen med ny krukke og par lysestage....


Jeg har nemlig støbt i dag igen og færdig resultat vil vise om par dage :-)


2 kommentarer:

 1. Hej :-)

  Hvor ser det godt ud :-)
  Har du prøvet at lave en sti af betonblade? Har du noget erfaring med det?

  http://familycrafts.about.com/od/steppingstones/ig/Garden-Stepping-Stone-Photos/Leaf-Shaped-Stepping-Stone.htm

  Hilsen
  Ida

  SvarSlet
 2. Hej. Nej, desværre, Jeg bor til leje en lejlighed - så er der begrænset hvad jeg kan lave og bruge..... Det ser ellers flot ud på det link du sender. Men det er nemt nok lige som andre ting - hvor man ligger beton oven på en bagside af en blad .... Hilsen :-)

  SvarSlet