tirsdag den 8. december 2015

Beton lygter / lysestager - DIYFor at lave lygter som de her har du brug for beton og balloner eller bolde hvor du kan pumpe luft ind og fjerne luft. 
Jeg har brugt er en færdig betonblanding som jeg købt meget billig i Jem og Fix. Balloner pustes op til passende str., bolde gøres klar, betonblandig blandes med vand til tyk konsistens men ikke for tyk. Det er bedre tilsatte mere vand hvis beton massen er for tyk end have for tynd blanding. Med hensyn til beton, kan du selv blande det, dvs 1 del beton+ 3 dele sand + vand.

Nu handler det om klæbe beton omkring balloner / bolde. Du skal blive ved arbejde så der er dækket pænt omkring og ikke for tyk lag. Nogle gang kræver det tålmodighed for beton vil gerne glide ned..... bliv ved "lim" til det skal nok komme til at side fast. 

Når du færdig, stiller du det hele til side (ikke for varmt), gerne kold men tør og nix pille næste minimum 24 timer gerne lidt mere. 

Balloner prikes, bolde trykkes luft ud og tag det forsigtigt ud. 
På det her stadie kan du tilpasse udsende af din lygte, pil (knæk) forsigtig i de steder hvor du synes er for meget. Kun fantasi sætter grænser. 

De er meget skrøbelige, kan nemt gå i stykke til de er helt tør (flere dage)...... beton er ikke dyrt - du kan nemt lave nyt hvis der går galt ;-) 

Du kan male dem når de bliver helt tør.......På den sidst foto her viser jeg hvordan ser de ud når de blev malet indeni - desværre var det for mørkt her til aften for at tage ordentlig foto..... Jeg har sprayet den til venstre med guld spray indeni imens den til højre har jeg sprayet sølv indeni. Den til venstre giver dejlig flot gylden, varmt farve, imens den til højre giver mere kølig lys..... de ser flottere  når lyset er ikke tænd, jeg er mere til de sølv farve da det passer bedst her hjemme hos mig, men guld giver pænere lys når fyrfadslys er tænd - det er ikke altid nemt vælge den rette farve :-)


Kig i mine andre indlæg, se hvordan du kan støbe hænder eller lave lysmanchetter....