torsdag den 9. april 2015

GIV EN HÅND - Beton eller gips hænder støbt hjemme

Jeg har støbt de hænder i beton. Lidt for sjovt og lidt til pynt. 
På billeder kan ses min søns og min hånd lavet i gips og beton
DU SAL BRUGE:
Støbemasse pulver - Alginate ( kan købes her nedfor)
Vand i stuetemperatur
beholder til blande og støbe i
rørpind
betonblanding eller gips

Beholder til at blande Alginate skal være i passende størrelse, skal ikke være for lille så hånd kan være i uden rør sider men ikke for stor for der skal være mere pulver og det er dyrt og kan blive for meget spild. Mål din beholder i forhold til hånd eller flere hænder hvis der er par eller hele familien skal være med i projektet;-) 
Du skal have alt klar før du starter:
Du bruger 2 x vand til en portion pulver. Have lidt extra ved hånden. Alt skal være mål og parat. du har kun 30 - 45 sec for at blande pulver med vand. Hånd/fod skal i blanding med det samme. Der er ingen tid til at vente. Der er ingen tid til at tænke, derfor skal du have idee hvordan din håndformen skal ser ud før du starter. Ca 2 min efter kan du løsne forsigtig hånd og tage ud. Du kan mærke hvornår blanding er fast. Det gør ikke ond og føles ikke ubehagelig. Du kan også se på den skiftende farve. Billige udgaver af alginate skifter ikke farve. Hånd skal fugtes før du tager forme af det eller smøres med vaseline ( meget tynd) 
 Alle Alginate pulver du kan købe her hos mig skifter farve. Det er meget praktisk og stor hjælp, for så ved du hvor langt i processen er du.
Små børn ( baby) kan være urolige og svært arbejde med. Det er vigtig at de er ikke sultne, har frisk ble på og gerne må sove. 

Alginate Pulver 


Her har jeg brugt Chromatic alginate ( tropical)
Hånd her er støbt i lys grå gips
Hånd til venstre er støbt i gips, mens den til højre i beton

Hånd til venstre er støbt i gips frisk lavet og stadigvæk ikke helt tør (blev taget ud fra alginate forme 10 timer efter). De to andre hænder er støbt i beton for 3 uger siden

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sådan ser det ud 3 dage efter de er taget ud fra formen og før de er helt tør. Her er tale om beton hænder. Gips hænder kan du tage ud fra formen efter ca 1-2 timer 
Min søns og min hånd støbt i beton - billedgalleri
Sådan ser de ud en uge efter Billedegalleri - hænder støbt i gips og betonMor - søn gips hånd
Nu kan vi altid holde hinanden i hånd, selvom vi er måske ikke sammen


15 kommentarer:

 1. flot forklaring, kan formen genbruges eller er det kun1 engangs fornøjelse at støbe i,

  SvarSlet
 2. formen kan ikke genbruges, Det bliver udlagt, når man tager støbt hånd ud. Men, du kan lave latexforme ud fra det hånd du har støbt og på den måde få formen der holder :-)

  SvarSlet
 3. FLOT håndtryk! Hvor lang tid tager det, inden alginaten størkner? Og, kan man virkelig godt få hånden ud af den størknede alginatform, gennem 'håndled' hullet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Alginaten begynder størkne meget hurtigt og i løbe næste max 2 min. Massen er smule elastisk. og man kan nemt at tage hånd ud. Man skal bare løsne forsigtig via små bevægelser med finger først og rest af hånden. Man skal naturlig være forsigtig og tage det stille og rolig for ikke udlægge formen. Her er ingen risiko at du kan ikke tage hånd ud :-)

   Slet
 4. Hvis man nu skal lave en støbning med fire hænder, som der er delt i gruppen på facebook adskillige gange, hvor mange pakker alginat, tror du så der skal bruges?

  SvarSlet
 5. Virkelig flotte hænder. Jeg har støbt i gips. Har du fif til, hvordan jeg undgår luftbobler? Det er som om, at det er alginat, der danner dem. Så gipshånden har nærmest små vorter :-(

  SvarSlet
 6. Det er nemt at skræbe dem af eller slibe væk.

  SvarSlet
 7. Holder en pakke kun til en "hånd"?

  SvarSlet
  Svar
  1. det afhænger hvor stor hånd, hvor stor beholder er og hvordan skal det ser ud. Typisk til voksen hånd skal der bruges en pakke.

   Slet
 8. Er det muligt at have ringe på når der tages aftryk?
  For tænker at det kunne være specielt at lave et aftryk på vores bryllups dag, med vores hænder samlet ☺

  SvarSlet
  Svar
  1. ja - naturligvis. De få ikke skade af det :-)

   Slet
 9. pris på støbemasse ? kan ikke finde det på din side

  SvarSlet
  Svar
  1. har ikke noget pt. Desværre. Få det igen til efterår :-)

   Slet
 10. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 11. I found this is an informative and interesting post so i think so it is very useful and knowledgeable. I would like to thank you for the efforts you have made in writing this article.dental impression material

  SvarSlet